نکات ایمنی در آزمایشگاه میکروب شناسی:

 احتیاط های زیادی در آزمایشگاه برای اجتناب از بروز مشکلات وجود دارد، که بایستی رعایت شوند. برای جلوگیری از بروز آسیب در آزمایشگاه می بایست موارد زیر رعایت شود

1- بدون روپوش به آزمایشگاه وارد نشوید (هدف از پوشیدن روپوش جلوگیری از آلودگی شما و کاهش انتقال آلودگی به بیرون از آزمایشگاه می باشد). در آزمایشگاه دگمه های روپوش را بسته و هنگام شستشو آن را جداگانه و با محلول ضدعفونی کننده بشوئید

2- در آزمایشگاه از خوردن، آشامیدن و دست زدن به سر و صورت  اکیدا خودداری کنید.

  3- وسایل شخصی(کیف، کتاب، عینک، ساعت، تلفن همراه و ....) را روی میز آزمایشگاه که احتمال آلودگی آنها زیاد است، قرار ندهید. حتی الامکان از آوردن وسایل اضافی خودداری کنید.

4- سطح میز کار خود را قبل از شروع آزمایش و پس از آن با ماده دزنفکتانت تمیز نمائید. برای اینکار از اتانول 70 درصد و هیپوکلریت سدیم 5 درصد به طور روتین استفاده می شود. هیپوکلریت  سدیم به دلیل اینکه برای بسیاری از باکتریها و اسپور آنها کشنده است، نسبت به سایر مواد دارای امتیاز می باشد

5- چناچه در حین انجام کار یکی از محیط های کشت شکست و یا از محیط مایع آلوده قطراتی روی میز ریخت، به منظور جلوگیری از انتشار آلودگی محل را ضدعفونی نمایند.
 

6- لام و سواب های استفاده شده را در ظروف محتوی محلول ضدعفونی که روی میزها قرار داده شده است بگذارید.( هر نوع ماده آلوده به ارگانیسمهای زنده را داخل ظرف مخصوص بیندازید).

7- شیشه های شکسته را در صورت آلوده بودن پس از استریل نمودن دور بریزید. وسایل نوک تیز بایستی در ظروف مخصوص دور ریخته شوند.

8- محیط های کشت که باکتری در آن رشد یافته را بو نکنید.

9- همه پلیت ها و لوله ها را بدرستی و خوانا بر چسب بزنید.

10- هنگام گرفتن سر لوپ به شعله از ایجاد آئروسل پرهیز نمائید:

 با وارد نمودن سریع سر لوپ در داخل شعله ممکن است دو نوع آئروسل به نامهای Infective Dust با قطر 2-1 میکرومتر،Droplet با قطر 10-20میکرومتر ایجاد شوند، که اولی کاملا عفونی، و نوع دوم پس از اینکه مقداری از آب خود را از دست می دهد به شکل ذرات عفونی تبدیل می شوند.

11-  کشت دادن و انتقال باکتری ها به محیط کشت، باید در کنار شعله انجام شود و از صحبت کردن خودداری تا محیط کشت های شما آلوده نشود.

12- شعله را در زمان استفاده در موقعیتی ایمن قرار دهید و پس از استفاده خاموش نمائید. برای پرهیز از خطرات احتمالی کتابها و هر نوع وسیله قابل اشتعال را دورتر از شعله بگذارید.

13-سعی نکنید، چند ماده یا وسیله داغ را همزمان بر دارید.

14-پس از اتمام کار با  اتوکلاو  در سمت پشت درب ( نه جلوی) آن بایستید  و در آن را باز نمائید در غیر این حالت، بخار اولیه ممکن است سبب سوزش در صورت و دست ها بشود.

15-وسایل در آزمایشگاه میکروب شناسی، نباید از آزمایشگاه خارج شوند و در مکان دیگری مورد استفاده قرار گیرند.

16- بعد از اتمام کار ، چراغ گاز را خاموش و شیر اصلی آن را ببندید.

17-قبل از ترک آزمایشگاه ، حتما دستان خود را با آب وصابون و ماده ضدعفونی بشویید

18- منابع آلودگی در آزمایشگاه میکروب شناسی:

- شکستن ظروف واجد باکتری

 - آلودگی ناشی از خوردن مستقیم باکتری

سوالات متداول

آدرس سالن آزمون الکترونیکی دانشکده پزشکی کجاست؟

طبقه زیرزمین- راهروی سمت بوفه- انتهای راهرو- سالن آزمون الکترونیکی دانشکده پزشکی

آدرس سامانه آزمون الکترونیکی دانشکده پزشکی چیست؟

آدرس URL سامانه Exam.lums.ac.ir  می باشد

آدرس IP نیز 192.168.32.20 می باشد

ضمنا عزیزانی که از وای فای دانشگاه (pardis) استفاده میکنند حتما داده گوشی خود را خاموش کرده و تنها با وای فای وارد شوند و آدرس سامانه را بصورت دستی در نوار مرورگر خود بزنند.

نحوه ورود به سامانه آزمون الکترونیکی چگونه می باشد؟

جهت شرکت در آزمون پیش رو بعد از ورود به سامانه آزمون الکترونیکی «نام کاربری» و «رمز عبور» خود را وارد کرده و سپس کد امنیتی نمایش داده شده را بنویسید و «ورود به آزمون» را بزنید.

چگونه از نتایج آزمونهای برگزار شده در سامانه آزمون الکترونیکی باخبر بشیم؟

جهت نمایش نمره بعد از ورود به سامانه آزمون الکترونیکی «نام کاربری» و «رمز عبور» خود را وارد کرده و سپس کد امنیتی نمایش داده شده را بنویسید و «ورود به پنل کاربری» را بزنید.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات