ویروس شناسی ( Virology) شاخه‌ای از میکروبیولوژی و علم مطالعه ویروس‌ها می‌باشد، که ذراتی بسیار ریز و غیر میکروسکوپی می‌باشند. ویروس‌ها انگل‌های داخل سلولی بوده که ماده ژنتیکی آنها در پوششی پروتئینی بنام کپسید (capsid) جای دارند. ویروس‌ها را از لحاظ ساختار آنها، طبقه‌بندی وتکامل، نحوه عفونی کردن و چگونگی تخریب سلول میزبان، چگونگی تعامل با ارگانیسم میزبان و سیستم ایمنی آنها، بیماری‌هایی که ایجاد می‌کنند، تکنیک‌های جداسازی و کشت آنها و استفاده آنها در مطالعات تحقیقاتی و درمان، مورد مطالعه قرار می‌دهند. ویروس شناسی در دو زیر شاخه میکروبیولوژی و پزشکی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

تاریخچه

گروه ویروس شناسی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان با پیشینه فعالیت در حدود 20 سال سابقا جزئی از گروه میکروب شناسی بوده که در سال 1396 با توجه به درخواست دانشکده پزشکی و معاونت آموزشی دانشگاه پس از کسب استاندارهای لازم، توانست مجوز راه اندازی تحصیلات تکمیلی در مقطع کارشناسی ارشد از شورای گسترش وزارت متبوع را کسب کند. درحال حاضر با در اختیار داشتن دو عضو هیات علمی دانشیار همچنین 2 عضو هیات علمی استادیار به همراه یک نفر کارشناس ارشد ویروس شناسی پزشکی در حال فعالیت و ارایه خدمات به فراگیران و حوزه های مختلف ویروس شناسی در مقاطع مختلف تحصیلی و خدمات تخصصی در بخش تحقیقات، بهداشت و درمان می باشد.

  مقدمه

رسالت گروه ویروس شناسی دانشکده پزشکی لرستان ، با نگاه به اسناد بالا دستی و سند چشم انداز همچنین بهره گیری از فن آوری های نوین، تربیت نیروهای آگاه به مسایل علمی روز، مسئولیت پذیر و حساس به سلامت افراد و جامعه در حیطه ویروس شناسی است. هدف این گروه، کمک به اتخاذ سیاست های عملی در حوزه پیشگیری، تشخیص، درمان و سلامت جامعه در دانشگاه علوم پزشکی لرستان است.

به این منظور گروه با بکارگیری متخصصین  ویروس شناسی به آموزش دانشجویان پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و کارشناسی ارشد ویروس شناسی پزشکی، همچنین مقاطع کارشناسی علوم آزمایشگاهی پیوسته و ناپیوسته، پرستاری، مامایی، اتاق عمل، هوشبری، بهداشت و ... پرداخته و آموزش های لازم متناسب با رشته مربوطه را ارائه می دهد تا بتوانند از تخصص خود در خدمت به جامعه استفاده کنند. در ضمن گروه در زمینه بازآموزی پزشکان، متخصصین و پرسنل پیراپزشکی فعالیت مستمر دارد. این گروه می کوشد با استفاده از منابع و فن آوری های نوین، ابزار لازم برای مطالعه وتحقیق برای اعضای هیات علمی و دانشجویان علاقمند فراهم سازد تا به تولید ونشر علم بپردازند. اعضای هیئت علمی متخصص در زمینه ویروس شناسی در واحدهای تابعه دانشگاه از جمله مراکز تحقیقاتی دانشگاه، بخش بهداشت و درمان علاوه بر تقویت حوزه آموزش و پژوهش به بیماران خدمات تشخیصی ارائه می کنند. گروه سعی دارد نیازها را از طریق نیاز سنجی، پیش بینی نموده و در قالب برنامه عملیاتی و استراتژیک جهت تحقق آن گام بردارد. اعضای گروه با مساعدت و همکاری به ارتقای کیفیت علم وخدمات خود پرداخته و در مقابل فراگیران، مردم و مسئولین دانشگاه خود را پاسخگو می دانند.

سوالات متداول

آدرس سالن آزمون الکترونیکی دانشکده پزشکی کجاست؟

طبقه زیرزمین- راهروی سمت بوفه- انتهای راهرو- سالن آزمون الکترونیکی دانشکده پزشکی

آدرس سامانه آزمون الکترونیکی دانشکده پزشکی چیست؟

آدرس URL سامانه Exam.lums.ac.ir  می باشد

آدرس IP نیز 192.168.32.20 می باشد

ضمنا عزیزانی که از وای فای دانشگاه (pardis) استفاده میکنند حتما داده گوشی خود را خاموش کرده و تنها با وای فای وارد شوند و آدرس سامانه را بصورت دستی در نوار مرورگر خود بزنند.

نحوه ورود به سامانه آزمون الکترونیکی چگونه می باشد؟

جهت شرکت در آزمون پیش رو بعد از ورود به سامانه آزمون الکترونیکی «نام کاربری» و «رمز عبور» خود را وارد کرده و سپس کد امنیتی نمایش داده شده را بنویسید و «ورود به آزمون» را بزنید.

چگونه از نتایج آزمونهای برگزار شده در سامانه آزمون الکترونیکی باخبر بشیم؟

جهت نمایش نمره بعد از ورود به سامانه آزمون الکترونیکی «نام کاربری» و «رمز عبور» خود را وارد کرده و سپس کد امنیتی نمایش داده شده را بنویسید و «ورود به پنل کاربری» را بزنید.

offer
انتقادات
و
پیشنهادات